top of page

Därför är det en bra tidpunkt att besöka Hallstatt i sommar

Uppdaterat: 22 aug. 2021

Har du planer på att resa till Österrike nu när vardagen börjar bli lite mera coronasäker? Vårt resereportage handlar om Hallstatt. Det är en liten stad, vackert belägen i Österrike. Här bor ungefär 800 invånare. Historiskt sett så är staden känd för sin produktion av salt. Dessutom är staden känd för sin turism. Innan turismen står i full blom igen, kanske det är just sommaren 2021 som det är en bra idé att resa till Hallstatt.


År 1997 så hamnade staden på Unescos världsarvslista. Några år senare kom den tecknade serien Frost eller Frozen som den heter på engelska. Många tror att staden stod som inspiration för filmen med sina höga berg, vatten och arkitektur. Utan tvekan så gjorde det inte staden mindre populär. Visst ser det ut som en saga där staden ligger intill en sjö med bergstopparna brevid?

Hallstatt - känd för överturism


Hallstatt är inte som vilken liten stad som helst, Hallstatt kryllar nämligen normalt av turister. Normalt har staden upp till en 10.000 besökare om dagen. Särskilt populär är staden hos kinesiska turister.

När påfrestningen för lokalbefolkningen på 800 personer blir för stor, som när gudstjänsterna störs av alla turister som ska ta en seflie på den lilla kyrkogården, då ryter befolkningen ifrån."This is Hallstatt. Kein musuem!"

Först blev den pittoreska staden berömd i Syd-Korea och sedan i Kina. I Kina är staden så populär att man byggt en identisk kopia av den. Men nu vill många kinesiska turister se originalet också. Strömmen av kinesiska turister sinar inte. Hallstatt blev stället där man skulle ta sina instagram- foton. Hashtag #hallstatt har mer än 720 000 bilder hos den sociala mediejätten.


Är Hallstatt värt ett besök?

För dig som tycker om natur och en aktiv semester så finns det en vandringsled som avslutas i just Hallstatt. Det tar ungefär 5 dagar att vandra hela vandringsleden. Staden är ju fantastiskt bildskön och kanske är det läge att åka nu för att uppleva både staden och omgivningarna. Då kanske du hinner se Hallstatt utan att staden är proppfull med tursiter. Så planera in en resa snart innan de stora turismströmmarna från Asien kommer igång igen.36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page