top of page

Kaffepaus på jobbet - bra för produktiviteten?

Uppdaterat: 11 aug. 2021


Blir man mer produktiv när man tar ledigt för att sitta och babbla med kollegorna över en fika? Frodas företagskulturen? Ökar framgångsfaktorer och välmående? Vissa anser det. Svenskarna har liksom fikan i sitt blod och förstår logiken. Även om man kanske inte hinner fika varje dag.


Men för de som inte är vana så är frågorna och tvivlarna många. Går det att övertyga skeptiker att börja ta regelbundna fikapauser på jobbet? Klicka på länken för att kolla vad som hände när ett amerikanskt företag provade på fika under en veckas tid.


Fullspäckad kalender

För många i arbetslivet idag så är arbetet för att uppnå sina KPI och andra mätbara mål mer än tillräckligt. Ett högt tempo och en kalender full med saker som måste göras är en naturlig del av yrkeslivet idag. Stressen hänger över dig dagligen.

När du har som mest att göra så är det sista du vill höra att man behöver lägga till en ytterligare sak i din redan överfulla agenda. Sitta ner med sina kollegor och göra ingenting och småprata? Är det något att sträva efter? Nej, säger man från många håll och anser att tiden på jobbet är alldeles för dyrbar för att fika bort.


Förbättrade resultat

Det finns schemalagda fikapauser på de flesta svenska arbetsplaster. Du uppmuntras och bör ta en paus. Ändå så anses fikapausen inte påverka produktiviteten på ett negativt sätt utan istället bidraga till ökade resultat..Hur är det möjligt?


Kan fikapauserna bidraga till ökad kvalité och är det så att de bästa idéerna föds då? Håll utkik efter fler inlägg med detta tema, fortsättning följer.


Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page