top of page

Corona, corona, corona

Uppdaterat: 13 dec. 2021

Min femåring undrade plötsligt vad en gudfar var och ville veta om han hade en. Din gudfar är Johan, svarade jag och förklarade att en gudfar, eller gudmor också för den delen, är en vän till familjen. Jaha sa lillen och funderade en stund. Sen fick han mitt hjärta att brista. För han sa; får man krama honom då?


Förstår ni? Barnen må växa upp i detta corona-helvete, finna sig i att världen går åt skogen och tycker det är mer eller mindre normalt, men som de grubblar och funderar! De har dessutom blivit världsmästare i att tvätta händerna! Innan maten, efter maten, lite mellan varven. Som det skrubbas! Och det är ju bra.

Sen är belgarna väldigt förtjusta i alcogel. Den finns överallt. Du kan inte gå innanför dörren nånstans utan att först sprita sönder händerna. Och det kan ju vara bra för de som inte är världsmästare i enkel tvål&vatten tvätt men för en annan så känns det som om hela immunförsvaret blir berusat och dunstar bort.

Septembers skolsnuva har aldrig slagit till så hårt som i år. Man kan naturligtvis skylla det på mycket, man nu skyller jag det på alcogel. För att inte tala om munmasken som man är besatt av här. Det som är bra är att man kan skaffa sig en cool en som gör folk lite gladare, man kan leka ninja med barnen och man kan med gott samvete låtsa att man inte känner igen såna människor som man inte vill stanna och prata med och helt enkelt bara knalla förbi. Bäst är att det nog ändå gör coronaskiten lite mer oframkomlig.


Dåligt är att folk verkar inbilla sig att man kan komma närmare intill varandra eftersom alla nu ändå har munmask på, det ger liksom en slags falsk trygghet på nåt vis. Dåligt är också att man inte ser vad folk säger. Halva min nederländska är baserat på människors mimik, nu är jag halvdöv. Sämst med munmasken är nog ändå att den framkallar acne. Detta skulle även kunna bero på kakor, godis och choklad. Men nu skyller jag det på munmasken.Sen finns det bra saker med corona också. Jo, faktiskt. Under lockdown som vi hade här i Belgien fick jag för mig att lära barnen hur man tvättar. Jag har inte tvättat en handduk sedan i mars! En gång i veckan blir det handdukstvätt. De turas om. De är tre stycken så de blir ju inte överarbetade precis. Och inte jag heller. De tvättar, torkar, viker och lägger undan i badrumsskåpet. Detta mirakel hade aldrig inträffat utan corona.


Nåt annat som inte är heltokigt är att man kan få barnen att göra hur mycket som helst. Lägg inte kläderna på golvet, för du vet – corona... Tänk på att borsta tänderna riktigt noga nu, för du vet – corona...Det är lite som i juletider. ”Uppför er nu ordentligt annars kommer inte tomten!” Fast då som en covid version ”uppför er nu ordentligt, för du vet – corona...” Det är inte så dumt inte.

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page