top of page

Kära morgon - jag är redo

Uppdaterat: 24 sep. 2021

Om något går dåligt eller om man helt enkelt tappar lusten så brukar jag säga “det finns en dag imorgon också”. Varje morgon är ett oskrivet blad på dagen som ska komma. Det är då man har sovit på saken och förhoppningsvis fått nya friska krafter och en ny förmåga att se på sakerna med andra ögon.

Morgonen är en plats mellan rekreation och handling. Det finns en magisk känsla över morgonen när solen kommer upp. Det är liksom dags igen för händelser. Vår kära planet och jag själv är redo för ännu en dag. Det är jag väldigt tacksam för.

Morgonstund har guld i mund. Det stämmer. Jag växte upp i en tidningsläsandes familj. Dagstidningen levererades tidigt på morgonkvisten och blev i praktiken en morgontidning. Där satt vi alla i familjen med en del var av tidningen och läste. Först spanade man in rubrikerna på förstasidan och sedan var det direkt till serierna där man läste Kronblom, katten Gustaf och Fantomen. Detta var en daglig rutin.

Kanske hann man också med att spana in familjesidan med annonser om födelsedagar, nyfödda, bröllop och begravningar.

Det var på morgonkvisten man skaffade sig koll på vad som hänt eller skulle hända. Faktainsamling helt enkelt.

Med åldern så ändrar också morgonen karaktär. När jag, som ung festprisse, promenerade hem efter festen och mötte tidningsbudet så hade morgonen en helt annan charm än den man senare fick i livet som småbarnsförälder.


Mataffären öppnade 08.30 på lördagarna där vi bodde. Jag och min man stod alltid utanför och väntade på att affären skulle öppna så att vi kunde få handla. Våra små knattar hade levt loppan de senaste timmarna så vi hade ju redan frukost i magen och började nästan bli hungriga igen när vi stod där och hängde utanför mataffären som snart skulle öppna.


Numera får man väcka barnen både en, två och tre gånger. Annars skulle de först gå ur sängen på eftermiddagen. Det finns tid för kaffe och faktainsamling igen.

När barnen vaknar så har jag oftast redan fångat morgonen. Min morgon, som jag tycker så förskräckligt mycket om.


 

76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page