top of page

Mästerbagaren

Uppdaterat: 17 mars 2021


Jag har en kompis som lagar fantastiskt god mat. Såserna är mustiga för att inte tala om salladerna som alltid överraskar med nya ingridienser och goda nyttiga saker. Hon har alltid hittat på något nytt när man kommer på besök. Hon överraskar med såväl fyllda fläskrullader som fantastiska soppor. Det är när hon ska baka som problemen börjar. Alla kombinationer med ägg, socker och kakao har liksom en förbannelse över sig.

“Kan inte misslyckas” står det på receptet på chokladkakan som min kompis ska baka. Med facit i hand så måste hon provbaka innan det är dags för det verkliga provet om två veckor då hennes dotter ska bjuda klasskompisarna på kaka. Den här gången vill hon minsann bjuda på hembakat och inte köpa något färdigbakat. Men med facit i hand så tycker hon det är säkrast att göra ett provbak först.

Hon sätter igång och följer receptet till punkt och pricka. Äggen ska vispas med sockret. Sedan ska man hälla i det smälta smöret, blanda i mjölet och bakpulvret. Smeten är klar och Hon provsmakar. “Mmmmmm, gud så gott”.

Kanske är förbannelsen bruten? Snabbt in i ugnen med kakan. Kakan reser på sig och det börjar lukta gott. Men så plötsligt händer det som inte får hända. Förbannelsen slår till. Kakan liksom både exploderar och bränns på samma gång i 175 graders värme. Min kompis tar ut kakan och skrattar för sig själv. “Hur är det möjligt? Det skulle ju vara omöjligt att misslyckas. Det stod det ju på receptet”. Hon tar några kort och lägger upp på Instagram. “Vad fan! Kakhelvete” och "Baking failure" skriver hon. Innan kvällen är slut har hon 22 likes. Det är ju alltid någon slags tröst!
39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page