top of page

Tårtbakfabriker

Uppdaterat: 16 juli 2021


Den senaste tiden så har jag sträcksett på bakprogram där man bakar tårtor. Deltagarna som tävlar på TV om att få den bästa tårtan har blivit mina nya idoler.


Ganache, shcweizisk smörkräm, sockerpasta, mousse, vaniljsås, glasyrer och ätbara blommor. För dem är dessa baktermer och ingredienser de mest naturliga i världen. Villigt så erkänner jag att det inte är detsamma för mig. Jag har inte ens prövat hälften av vad de nämner i hela min bakkarriär. Det stoppar inte där på TV, utan de avancerar hela tiden. Tårtor som står på högkant, hänger upp och ner eller varför inte formen av en kudde eller en parfymflaska?


Uppfinningsrikedomen verkar inte ha några gränser när det gäller tårtor. Dessutom så bakar de oftast utan recept (åtminstoner vad kamerorna visar) och de är klara efter ungefär en 3 timmar.

Jag känner mig genuint avundsjuk. Jag vill ju också på en höft slänga ihop lite ganache, passionsmousse och hallongelé.

Fascineringen av tårtor har bara växt sig starkare. Jag följer nu dessutom ett antal internationella mästerbagare på sociala medier. Wow! Jag blir helt paralyserad av videorna som visar hur de dekorerar. Jag får helt enkelt inte nog. Jag scrollar, tittar på tårtor och scrollar vidare. Garnering, glasyr i olika färger, maränger, marsipanfigurer och tredimensionella figurer. Jag vill ju också...försöka åtminstone.


Min son har nu snällt föreslagit att vi ska pröva en helg och fixa en såndär fin tårta själva. Jag har antagit utmaningen. Det mest avancerade jag någonsin bakat är en sockerbulle med vaniljkräm i. Spännande fortsättning följer.

Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert.


44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page