top of page

Trendigaste tårtan i Sverige

Uppdaterat: 16 juli 2021


Det finns ingen tårta som svenskarna äter lika mycket som prinsesstårta. Vi kan inte få nog helt enkelt. Den gröna marsipanen lyser vacker i bageriernas hyllor. Det finns till och med en hel vecka som tillägnas prinsesstårtan där en del av försäljningsintäkterna går till välgörenhet. Trenden att äta prinsesstårta är väletablerad och håller i sig året runt, men det finns vissa höjdpunkter under året då det verkligen är tårtfrossa.


Fössta Tossdan i Mass tillägnas marsipantårtan. Det finns massor av spännande svenska marsipantårtor men prinsesstårtan är den tårta som de flesta äter denna speciella dag.

När kronprinsessan Estelle föddes år 2012 så såldes prinsesstårtan slut i hela Sverige. Men lugn bara lugn, idag kan du bunkra upp och köpa den både som nybakt eller djupfryst. Runt en halv miljon prinsesstårtor säljs årligen i Sverige som har en befolkning på ungefär 11 miljoner. Prinsesstårtan är trendig året runt, men har sin höjdpunkt under prinsesstårteveckan och festligare tillfällen. På senare tid har det blivit populärt att ha andra färger på marsipanen än grön. Ett bageri hade gjort en hel serie i olika pastellfärger som sålde slut på några timmar. Prinesstårtan i alla färger går hem hos svenskarna. Varför inte pröva på en gul eller rosa prinsesstårta nästa gång?


Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert.


34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page