top of page

Så mycket mer än bara en tårta

Uppdaterat: 16 juli 2021


När du köper eller bakar en tårta så fixar du faktiskt bra mycket mer än bara en godbit. Du bjuder dessutom på en bit tradition, men vad du som är betydligt viktigare är att du delar med dig av en bit gemenskap. Gemenskap när man samlas för att fira något eller enbart för att det är gott.


Inte bara vackra bakverk

Kan du inte heller sluta och förundras över hur vackra tårtorna är? Dekorationer och olika lager av allt sött och gott du kan komma på. Riktiga konstverk kombinerat med smakkombinationer du inte visste fanns. Ibland känns det nästan synd att man ska skära sönder den. Runt tårtan träffas, pratar och njuter man. Både stora och små händelser högtidlighåller man med just en tårta.


Fascinationen av en tårtbit som kan falla

Varför inte böja dig fram och skära en bit? Faller tårtbiten eller står den upp när du sätter den på tallriken? Detta upphör aldrig att fascinera. Ifall tårtbiten står upp efter den har placerats på tallriken, så blir den personen gift. Om tårtbiten faller då förblir man ogift. Traditionen lever kvar sedan 1800-talet. Som kvinna gällde det då att vara en fullfjättrad husfru, för då blev man lättare bortgift.


Bästa konservationsstartaren

Tårtan är dessutom en bra konversationsstartare. Ställ eller sätt dig jämte någon som du känner eller kanske rent av någon som du inte känner. Prata lite om ditt och datt och prata sedan definitvt om tårtan. Var den inte utsökt? Var det hallonmousse under vaniljsåsen? Hur gör man egentligen för att skapa så vackra marsipanroser? Ta sedan en bit till, en påtår och passa på att njuta så länge det bara går. Blir det något över så ta en bit till morgonkaffet nästa dag, tänker på vilken trevlig fest du var på och kanske hör av dig igen till någon av gästerna. Rena raggarknepet om du är singel. Dundermetod för att lära känna nya människor. Mera tårta åt folket.


En vacker tårta

Bilder från Gunillas CakePlace, Nootdorp, Nederländerna.


Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert.
173 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page