top of page

Fika i världsklass

Uppdaterat: 3 okt. 2021


Fika. Bara ordet känns till och med svenskare än "ikea". Mina barn har ju en väldigt bakglad mamma och tror det är fullt normalt med en nästintill daglig, nybakad, fika.

Småkakor känns väldigt svenskt på nåt vis. Inte de små torra kakpaketen man får med kaffekoppen på cafe runt om i världen men denna hembakade lilla goding.

Men småkakor i all ära, vi måste ända prata om kanelbullar. Denna kryddiga bulle som förenar människor vid kaffekannan runt hela vår glob. Det känns lite som att det finns lika många receptvarianter som det finns svenskar, alla har sina knep och sina favorita kanelbullesätt.


Numera finns de att köpa färdiga på ofantligt många ställen, världen över. Ett inte alltför ovanligt tillbehör i frysdisken i den lokala mataffären eller på kaklistan hos ditt trogna bageri. Men ända. En hemmabakad kanelbulle slår allt. När dofterna av kanel, smör och kardemumma förenas genom ugnsluckan och fyller huset, det är magiskt. En nybakad kanelbulle. Underbart gott och alldeles ursvenskt. Fika i världsklass.


Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert.
38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page