top of page

Online shopping

Uppdaterat: 20 maj 2022


Vad har ni för erfarenheter av online shopping? Jag menar när ni köper mat online. Att man får fel storlekar när man köper kläder och skor är mer förutsägbart. Däremot har online shopping av mat verkligen bjudit mig på överraskningar jag inte hade förutsett. Kanske det beror på språkproblem som utlandssvensk i Nederländerna? Kanske är jag lite (mer) tankspridd (än andra)?


  • Fiskfileerna var ju supersmå. Skulle kollat på antalet gram och inte bara köpt det visuella. Men nu är det för sent. Middag ikväll? En portion fiskfié och resten av familjen på 4 personer får fiskpinnar. Vilken jäkla tur att jag hade ett gäng i frysen från när jag handlade fel förra gången. Fast ungarna kanske rent av blir glada istället? Jag och min man får väl slåss om härligheten i stekpannan på 335 gram.

  • Herrejisses. Mölkpaketen är inte bra. Mjölken är den rätta, men inte förpackningen. Ingen bra upphällnings"grej" på den. Bara med punkter upptill. Ja du vet, såna som gör att det ska bli lättare att dra av. På våra paket man måste dra av en trekant där man ska hälla ut mjölken. Men, det funkar aldrig att dra för att materialet är för hårt och man får klippa istället. Sedan slabbar det varje gång man tar ut paketet ur kylen eller när ungarna häller upp. Hur kunde det bli så här galet?

  • Kakor - JA! Pasta = JA! Toapapper = JA! Kött = JA! Tomater = JA! men när maten väl kommer så köpte jag denna veckan visst nästan ingen frukt. Hur kan man glömma frukten?

  • Det tog mig evigheter att fatta hur man kunde köpa färskt bröd som inte innehöll grovt mjöl. Men söker du under "hamburgerbröd" kommer det fram. Voila! Nu köper jag på hamburgerbrödsektionen varje gång.

  • Tonfisk skulle jag köpa. Min man sätter sig jämte mig och säger sin önskelista. Många burkar med tonfisk ville han ha. "Tuna", säger man på engelska så fint och på nederländska "tonijn". Jag skrev "tuna" och fick träff. Tittade inte tillräckligt noga och beställde 4 burkar. Gud vad bra. Men blev ordentligt förvånad när jag packade upp 4 burkar med kattmat. Det kan hunden äta, säger min man. När jag vänligt marknadsför kattmaten till hunden sätter tittar hon bort. Hon är inte intresserad ens av att lukta på kattmaten.

  • Nästa gång glömde jag att köpa ägg. Kommentarer är överflödiga.

Att jag i den riktiga affären, där man handlar "live", köpte fänskålsplantor i stället för dill, det vet jag inte hur jag ska förklara. Men den har tagit sig ordenligt i det lila grönsakslandet på uteplatsen.
42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page