top of page

Morgonfika i ett klorfyllt simbassängscafe

Uppdaterat: 15 jan. 2022


Äntligen öppnade restaurangvärlden sina dörrar igen efter en evighets instängd pandemi. Barer och cafeer slog upp sina dörrar, ställde fram bord och stolar och dammade av sina glas.


Belgarna blev överlyckliga och varenda sittplats var fullbokad, menyer sedan länge granskade in i minsta detlalj och barnpassning inplanderad flera måndader i förhand. Och visst, man borde kanske gynna restaurangvärlden sin kaffestund.


Men vet ni vad jag kom på? Jag insåg rätt snabbt under början av en av många lockdowns att jag faktiskt saknar i princip ingenting när allt togs ifrån oss. Det enda jag längtat efter var friheten att kunna röra mig fritt, resa vart jag vill och när jag vill. Men i övrigt förändrades inte mycket för mig när världen stängde alla sina portar och låste oss inne.

När kaffekoppar åter avnjöts på alla möjliga och omöjliga serveringar såg jag fram emot att kunna dricka en kopp svart nybryggt guld i en sportsbar där den enda utsikten var mina barn. För ingen sport i Belgien utövas utan att det finns en bar eller cafe i närheten.


När de först stängde var föräldrarnas förvirring total. Ingen visste riktigt vad som egentligen förväntades av dem. Sen blev vi utsparkade från själva idrottsarenan också så problemet var fort löst. Vi var inte välkomna. Fick helt enkelt sitta hemma och vänta tills barnen tränat klart och var redo för upphämtning.

Nu är cafeerna öppna igen och mina kvällsrutiner åter fyllda av otaliga kaffekoppar i diverse sportsarenor. Måndagskvällen avslutas bakom ett immat simbassängsfönster där jag sitter och ivrigt hejar på mina barn när de simmande kämpar på och varken ser eller hör mig. Onsdagar tillbringas på friidrottscafe med utsikt över både löparterräng och längdhoppsbana.


Lördagsmorgnarna är tidiga och visst det svider att tvingas upp löjligt tidigt på en helg men mödan är väl värd det när jag åter sitter och njuter av min morgonfika i ett klorfyllt simbassängscafe med utsikt över det jag älskar mest av allt. Mina barn. Det är den allra bästa fikastunden.

Nybakat i all ära men ibland räcker det med kärlek och kaffe.

Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, dyka ner i fikans historia, få de bästa recepten eller helt enkelt bli en fikaexpert. Svensk fika är det bästa vi vet!


64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page