top of page

Gott så in i h-e

Uppdaterat: 24 sep. 2021

Hur hittar man ett unikt produktnamn? För en produkt som du har producerat själv till på köpet. Zully funderade på ett bra namn, men kom inte på något. Hon hade producerat en egen drink, gjord på sockerbetor, örter, bark och frukter som växte på hennes domäner i Amazonas.


När du läser det här kanske du tror att Zully är en förmögen dam? Ja, det stämmer. Men hon har byggt upp sitt egna mat & dryck imperium alldeles själv. Hon startade med att servera "streetfood" utanför sin bostad innan non hade råd att hyra en lokal.

Talang och envishet gick hand i hand. Hon gav inte upp utan hon gick framåt med både små och stora steg för att senare i livet odla vindruvor på sina domäner utanför sin hemstad i Sydamerika. Zully var numera erkänd som en av stora i bygden och var ofta inbjuden til olika paneler för att diskutera mat och dryck i både mindre och större sammanhang på TV eller för en mattävling. Dessutom hade hon ett antal restauranger som hon drev vid sidan av. Vilken donna!

Hon tog sin flaska med den drink som hon blandat och gav sig iväg till en vän för att få lite uppslag på vilket namn hon skulle använda för sin nya produkt. Väl framme så hällde hon upp ett stort glas. Hennes vän tog en rejäl klunk.


Den oväntade eftersmaken gjorde att hon utbröt på ren spanska "Como la Puta Madre". På ren svenska så borde det kunnas översättas med "gott som i h-e". Vad fantastiskt, utropar Zully! Det får bli drinkens namn "Como la Puta Madre".

För att mildra att folk skulle bli avskräckta så gjorde den en förkortning. Kort och gott så blev drinkens nya namn "CPM". Den tappades upp på buteljer och utsmyckades med en vacker etikett. "CPM", både rumsrent och tokigt. Det dröjde ju inte länge innan nästa succé var född hos Doña Zully.


Annons: Vill du pröva på CPM? Då får du åka hela vägen till Tarapoto, Peru. Men det är garanterat värt det! Kulinariska upplevelser utöver det vanliga hos Doña Zully.

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page