top of page

Hur ska du fira midsommar 2021?

Uppdaterat: 14 juli 2021

Sommarsolståndet firas när dagen är som längst och natten är som kortast. Det brukar ske runt den 20:e juni varje år. Denna dag och afton är inte bara lång utan också magisk. Om du redan inte gissat det så pratar vi givetvis om midsommarafton. Varför inte fira midsommar lite annorlunda i år?


Bra start på dagen

Börja dagen med att gå ut naken och rulla runt i den våta daggen. Då kommer du enligt den gamla folktron att hålla dig frisk under hösten och vintern.

Kolla gärna avståndet till grannarna innan så det inte blir någon nakenchock på morgonen.

Fötrollad skattjakt

Ge dig sedan ut på skattjakt. Just det! Skattjakt! Förtrollade skatter, som legat gömda i jorden, blir synliga för oss vanliga människor denna dag. Detta sker enbart i midsommartider, så glöm inte att ge dig ut och leta.


Midsommarsill

Sedan är det dags att äta midsommarsillen som garanterar dig ditt dagliga intag av omega 3-fetter. Glöm inte den lilla nubben, damma av ditt sånghäfte och sjung en snapssång. Sång är bra för att minska stresshormonet kortisol och sång är vetenskapligt bevisat bra för både kropp och själ.


Knyta midommarkrans

Efter maten så gäller det att ta tillfället i akt. Växterna har nämligen speciella krafter denna dag. Knyt din midsommarkrans som du sedan sparar fram tills jul.

Ja, du läste rätt. Spara den ända fram till julafton. Då lägger du den i julbadet och du garanteras hälsa för resten av den kalla och mörka vintern.

Sju sorters blommor

Är du ogift så avsluta dagen med att plocka sju sorters blommor. Blommorna ska plockas med vänster hand, samtidigt som du klättrar baklänges över sju gärdsgårdar. Låter det krångligt? Övning ger färdighet. Du måste dessutom vara knäpptyst, annars bryts magin! Lägg blommorna under huvudkudden och enligt folktron så kommer du att drömma om din framtida kärlek. Lätt som en plätt.


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page