top of page

Ladda för kanelbullens dag med hembakat

Uppdaterat: 4 okt. 2021


Kanelbulle. Bara ordet får det att vattnas i munnen. Äntligen är det dags och vi svenskar går verkligen man ur huse för att fira kanelbullens dag. Kanelbullens dag startades år 1999 av Hembakningsrådet som vill inspirera människor till att baka mera.

Kanelbullens dag, 4 oktober varje år, är inte bara en hyllning till Sveriges mest älskade bulle utan också till alla som bakar den.

Baka egna kanelbullar

I många svenska hem finns ett gammalt handskrivet recept på hur man gör kanelbullarna som man vill ha dem. Om inte annat så brukar man lätt kunna hitta ett recept på baksidan av mjölpaketet eller online. Tipsen är många för att få en riktigt god kanelbulle. Vill du ha den extra saftig, sockerfri eller vegan? Recepten är endast ett klick bort.


Nya baktrender

För att hedra kanelbullen 4 oktober varje år så svämmar internet över med recept av inte minst kanelbullar. På senare tid hittar du också recept på kanelbullemuffins, kanelbullekladdkaka oach kanelbullepankakor för att nämna några. Kanske är det dags att pröva på något nytt i år?


Hurra för kanelbullen

Vi på ALLÈJournalen vill utbringa ett fyrfaldigt leve till Kanelbullens dag som i år fyller 22 år. Det är inte så många dagar som har haft en så stor genomslagskraft i den svenska kulturen. HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page