top of page

Nakenchock

Uppdaterat: 27 juni 2021

När man håller på och renoverar så får man ibland vara kreativ, speciellt när man renoverar badrummet. Therese's pappa vet hur man duschar utan dusch.


Min pappa är inte som alla andra pappor. Min pappa har en vana att arbeta som allra mest när han har semester. De flesta andra pappor brukar vila på semestern. Men inte i min familj. Vår familj köpte en sommarstuga vid havet där vi skulle sola, bada, koppla av och njuta av sommaren ännu mera än vanligt. Jag var 13 år gammal. I trädgården stod det en hammock som man kunde slappa, läsa böcker och lösa korsord i. Där gillade jag att ligga.

Irriterande nog blev jag burdust avbruten hela tiden. “Therese, kan du komma och hålla den här plankan åt mig. Jag ska bara såga av den så den blir kortare. ”Therese, kan du hålla i stegen när jag går ner från taket?”, “Therese, kan du ge mig sandpappret som ligger vid förrådet. Jag måste ha det nu.” Jajaja, det var bara att ställa sig upp, lägga ifrån sig korsordet och assistera. 


När dagarna var som varmast på hela året, då brukade min pappa lägga nya tegelplattor på taket. Då fick jag stå och hålla fast stegen minst tre gånger om dagen. I år skulle vi helrenovera toaletten. En dusch skulle installeras, väggarna kaklas och toaletten bytas ut.

Min pappa slet sig svettig med att riva ut det gamla och bygga upp det nya.


Det var säkert 27 grader i skuggan. Eftersom familjen inte hade något badrum under några veckor så tog vi ibland en så kallad raggardush i köket. Duscharna på Pelles Camping utnyttjade vi också när det krisade.

Själv låg jag oftast i hammocken som stod skönt i skuggan. Denna sommar hade jag avancerat med mitt läsande. Jag hade börjat att sträckläsa kärleksnoveller. Desto tjockare bok desto bättre. Plötsligt ser jag i ögonvrån hur min mamma fyller vattenkannan full med varmt vatten och förstår först när jag ser min pappa slita av sig kläderna var som är på väg att hända. Han skulle duscha, helt näck i trädgården! ”Är du inte riktigt klok!” skriker jag. ”Det är väl inget,”, svarar min pappa. “Alla ser vi likadana ut när vi är nakna”. “Men tänk om någon går förbi och ser dig?” säger jag alldeles förskräckt. “Det är ju så pinsamt att jag bara dör”, säger jag samtidigt som jag kopplar hundarna och ger mig ut på en lång, lång promenad.42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page