top of page

Tjipp, tjopp, kaffekopp

Uppdaterat: 16 juli 2021


Hur många kaffekoppar har du hemma? Själv har jag alldeles för många. I vitrinskåpet står det gamla kaffekoppar frå 1940-talet, en kaffeservis med blommotiv från Småland och några koppar som jag köpte på en loppis enbart för de såg så himla coola ut. Ja, jag erkänner. Jag gillar porslin. Det har du säker redan listat ut. Kaffekoppar i all sin ära, men nu kommer jag till muggarna. Kaffemuggarna. Man drunknar ju snart i dem. Man får några i presenter av vänner, några till från jobbet med en fräck slogan på, några till av släktingarna som ville vara snälla, fler muggar från olika jubileum och barnen kommer plötsligt hem med med egna som de fått genom skolans regi.

Skåpen håller på och explodera. Räknar man ihop samtliga koppar och muggar så skulle jag kunna bjuda hem 64 personer på kaffe utan att det blir problem med porslinet att räcka till. Det är ju fantastiskt när man tänker efter. Vilken fest det skulle bli! Mina skåp är proppfyllda av kaffekärlek. Kärlek upphöjt i kvadrat eller för att vara mer exakt 64 x kärlek. Men, jag har bara en kaffetermos. Den andra försvann i flytten. Det kanske är ett sundhetstecken.


Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert.


56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page