top of page

Baywatch

Uppdaterat: 15 jan. 2021

Varför är aldrig min hund som alla andras? Jag menar sådär väldresserad som grannens hund? Grannens hund skäller inte när någon ringer på dörrren. Min hund som heter Vivan ylar och reser ragg. Grannens hund rymmer inte när man öppnar dörren, det gör min. Ifall man skulle släppa hunden lös så springer den inte runt och är i närheten av sin husse och matte. Nä, Vivan hon drar så långt bort hon kan och skäller snart på någon motionär eller springer efter någon gammal farbror. De flesta promenader känns som en mindre boxningsmatch. Möter hon någon annan hund, ja då hänger smockan i luften. Hon drar som en galning i kopplet, fastän hon har strypkoppel. Fast andra hundar drar också i kopplet när de är ute och går. Det har jag allt sett. Det är ju alltid någon form av tröst.

På dressyrkursen är vi runt en 10 hundar. Vid varje lektionstillfälle så hamnar Vivan i slagsmål. Ja, hon är en tik. En muckig sådan. När vi övar inkallning, då får hon dåndimpen och springer runt i cirklar i ett hypermaniskt tillstånd. Dessutom så tar hon sats och hoppar upp på mig för att visa att ”detta är min matte”. Jeansen är nu helt geggiga och dreggliga. Jag skäms så jag håller på att dö. Efter tre tillfällen på kursen så vill jag både gråta och sluta. Min hund verkar vara ett hopplöst fall för hundskolan. Trots detta är hon ändå min lilla snuttegumma.

För mindre konfrontationer så ger vi oss istället oftast numera ut i skogen på en långpromenad. Efter att ha jagat en cyklist och bajsat på parkeringen så har vi äntligen den stora skogen framför oss. Där tar hon den största trädgrenen hon kan hitta och drar den efter sig i säkert 2 kilometer. Imponerande. Vivan är lycklig och så är jag. Hennes 10 cm för långa tunga hänger fritt i luften. Jag får nästan lite Baywatch-känsla ifall man skulle köra sekvensen i slow motion. Vivan och sin tunga. Min muckiga tik som jag älskar av hela mitt hjärta. Grannens hund må vara mer dresserad och lätthanterlig, men det finns bara en Vivan och det är min Vivan. En sak är helt säker, vi har det aldrig tråkigt, jag och Vivan.


Vill du läsa mera? Vivan v.s Vivan


59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page