top of page

Vivan vs. Vivan

Uppdaterat: 15 jan. 2021

Vivan är vår hund. Hon är en 7- årig gammal boxer tik. Hon är ingen vacker hund. Vivan har eksem, ett alldeles för stort underbett och en jättelång tunga. Hon är vår älskling fastän hon ylar på alla som går förbi utanför vårt hus. När någon ringer på dörren då reser hon ragg och morrar. Då ser hon riktigt läskig ut.
En dag så sprang hon iväg. Vi gick ut och letade efter henne. ”Vivan! Vivan! Var är du? Kom Vivan!” Ingen hund, men dörren till ett av husen vi gick förbi öppnades. ”Varför letar ni efter Vivan? Hon är hemma som hon brukar. Vill ni prata med henne? Vänta, så ska jag hämta Vivan”. Ut på trappan kommer en kvinna som ser förvånad ut. Vi ser nog också rätt så förvånade ut. “Hej, det är jag som är Vivan. Ville ni något speciellt?” Vi kände oss något dumma och fick förklara att vår hund också hette Vivan.

Tyst Vivan!” ropar jag. “Va?” säger tjejen som är först till festen.”Är detta Vivan? Jag trodde det var din brors flickvän.”

Vivan var kanske inte det mest vanliga hundnamnet. Egentligen heter hon Solviva, men det var för krångligt att säga, så vi kallar henne bara för Vivan. En gång så sprang hon iväg när vi öppnade ytterdörren. Hon var borta hela dagen. Tillslut kom hon hem efter att jag sittandes på trappen hade släppt ut luften i en ballong så att det tjöt riktigt ordentligt. Hon gillade inte det skarpa ljudet och kom som ett skott. Hon måste hållit sig i närheten av vårt hus. Vi kramade henne hela kvällen.

Vivan har ofta långa dagar hemma själv när familjen arbetar eller går i skolan. Min bror åker hem på rasterna i skolan för att gå ut och gå med henne. I skolan började de undra vem Vivan var. Min bror var alltid upptagen på något vis. “Nej, jag kan inte följa med. Jag ska gå ut med Vivan.” “Jag måste hem till Vivan, det får bli en annan gång”. En gång hade min bror en stor fest för sina klasskompisar i kvarterets festlokal. Det ringde på dörren och där står en tjej i min brors klass som ska på festen. Jag öppnar dörren och Vivan står bredvid och morrar med hela sitt gigantiska underbett. Hon reser ragg. ”Tyst Vivan!” ropar jag. “Va?” säger tjejen som är först till festen.” Är detta Vivan? Jag trodde det var din brors flickvän.”


Läs också: Baywatch36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page