top of page

kaffe + glass = sant

Utan tvekan så är sommaren en tid för att njuta. Sommaren är en tid för att koppla av, aktiviteter utomhus och att bara vara. Dessutom så vill man ha mera kvalitetstid med sina nära och kära. Vad passar då inte bättre än en fika med glass eller varför inte en kaffe med glass ?

Framförallt så passar smakerna med varandra, så förbered dig på en smaksensation.

Välj dina favoriter

Först och främst så gäller det att bestämma vilken glass du är sugen på. Glasstårta, glass i storpack, strut eller på pinne? Du kan enkelt göra egen mjuklass vilket gör fikan lite festligare och lyxigare. Därefter är det dags att bestämma vilken typ av kaffe som passar bäst.


På glasscafé pröva något du verkligen gillar. Avnjut med ditt favoritkaffe. Välj ett passande kaffe efter väder, sällskap eller smak. Latte macciato, kaffe latte eller cappuccino brukar tillhöra favoriterna. I kontrast till det kalla så lyfter det varma kaffet hela smaken av din "kaffe och glass-fika". Vid värmebölja rekommenderar vi någon form av iskaffe.


Hur du snabbt fixar en kaffe med glass

Varmt väder kräver snabb avkylning. En kaffe med glass och is hjälper dig att hålla dig sval.

Det godaste iskaffet gör du själv. Viktigast när du gör eget iskaffe hemma är att kaffet är helt avkylt innan du påbörjar ditt recept.

Glass funkar perfekt för att använda i din kaffe frappé i stället för att använda mjölk. Dessutom är det bra att ha många isbitar hemma för när du gör iskaffe. När du lägger glassen i kaffet så använd vaniljglass.


Något som är en latmansvariant är att helt enkelt ta en skopa glass och lägga i bryggkaffet. Aldrig fel och fixas på några minuter. Smakerna förenas och en ljuv musik uppstår. Varför inte pröva själv?Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert. Svenskt fika är det bästa vi vet!

79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page