top of page

Kaksmulor

Uppdaterat: 3 sep. 2021


Jag läser i ett recept "att göra egna dammsugare är ett perfekt tillfälle att ta vara på gamla halvtorra kakor". Jag läser en gång till och börjar fundera. Gamla halvtorra kakor? Sådana har vi inte i vårt hem.


Här försvinner kakorna på rullande band. Senast så fick jag sätta en stor röd lapp på kakan. "Eat and die". Gäster skulle nämligen komma på eftermiddagen.


I skafferiet hittar jag mest tomma kakpaket. Hade vi haft en övervakningskamera som dokumenterade alla de gånger som någon i familjen öppnar skafferidörren och letar efter något gott så hade vi nog blivit förvånade över hur ofta skafferidörren öppnas.


Yes, vi har barn hemma. Två växande "på väg att bli tonåringar" som alltid är hungriga eller sugna på någonting. Sådär gamla att de har slutat fråga om lov ifall de får ta en kaka. Ligger det en kaka inom räckhåll, då hamnar den i magen. Bakar jag en kaka på eftermiddagen då ska man vara glad om det finns kvar något på kvällen.

Swish, säger det när man vänder bort ryggen. Ibland kan man följa spåren av kaksmulor i trappan. Eller hitta tomma kakfodral i någons papperskorg. Min man är heller inte oskyldig.

Nä, som sagt var, någon gammal halvtorr kaka, det lär jag inte hitta hemma hos oss. Det får helt enkelt bli så att jag får köpa mig en nybakad kaka som jag får smula sönder till mina hemmagjorda dammsugare. Om inte ungarna hinner äta upp den innan förstås.


Marie's fikakorg vill inspirera dig till mer fika! Här kan du följa de senaste fikatrenderna, få de bästa tipsen eller helt enkelt bli en fikaexpert. Varje fredag = en ny fikablogg.
93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page