top of page

Sega chokladkakor

Jag har bakat härligt sega chokladkakor. De är galet goda vill jag lova! Lite som havreflarn med chokladsmak (och utan havre). Smakar alldeles utmärkt med kaffe. Eller mjölk. Eller vatten. Eller bara så där.


Recept på sega chokladkakor

Ingredienser:

150 gr smör eller margarin (jag använde margarin)

200 gr socker

200 gr sirap (jag använde kokossirap)

20 gr vaniljsocker

200 mörk choklad

300 gr mjöl

15 gr bakpulver


Gör så här:

1) Mät upp margarin, socker, vaniljsocker och sirap i en kastrull och värm på medelvärme tills socker och margarin smällt. Rör om med jämna mellanrum så det inte bränns vid i botten.


2) Grovhacka chokladen. När sockerblandningen smällt tar du av kastrullen från värmen och tillsätter chokladen. Rör om med en slickepott tills chokladen helt smällt.


3) Mät upp mjöl och bakpulver i en bunke och blanda väl.


4) Sätt på ugnen. 175*C varmluft.


5) Tillsätt mjölblandningen i kastrullen med chokladblandningen. Rör om med en slickepott tills allt blivit väl blandat. Låt stå i ett par minuter tills det svalnat något.

6) Skopa upp små klickar med en sked och rulla till bollar, ungefär 3cm Ø. Lägg dem på en bakpappersklädd bakplåt med mellanrum mellan varje boll. De flyter ut i ugnen. På bilden är det 10cm mellan bollarna.


7) Grädda i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter. Ta ut plåten, dra av bakpappret och lägg det på ett bakbord. Låt kakorna svalna något innan du flyttar dem till ett galler där de kan svalna helt.


Kakorna går bra att frysa. Som (nästan) alltid när det gäller småkakor, är de mjuka när de kommer ut ur ugnen men stelnar när de svalnat.
223 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page