top of page

Vuxenkladdis

Uppdaterat: 10 maj 2021


Visst är det väl gott med en kladdkaka? Bästa fikat! Men de flesta kladdkakor är lite för snälla. Så jag har gjort en vuxenvariant till er. Den slänger man ihop dagen innan, och mumsa i sig kvällen efter när barnen gått och lagt sig. Denna går snabbt att baka men innehåller sedan ett dygnsväntan, men det är det värt. Den blir så in i bomben god!


4-8 portioner. Det beror lite på hur mycket du är villig att bjuda bort.

Ingredienser:

160 gram socker

200 gram vetemjöl

40 gram kakao

8-10 gram vaniljsocker

5 gram (1tsk) bakpulver

1 dl baileys

½ dl mjölk

½ dl kaffe

150 gram smör/margarin

Sätt ugnen på 150 grader och klä en rund form (18 cm) med löstagbara kanter med bakpapper. Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda väl.

Tillsätt baileys, mjölk och kaffe. Rör med en slickepott tills allt är väl blandat och det blivit en tjock och slät smet. Smält smör/maragarin i en skål i mikron. Häll sedan över det i de övriga ingredienserna. Vänd ner smöret i smeten med en slickepott tills allt är väl blandat. Stjälp genast upp smeten i den bakpappersklädda bakformen och grädde längst ner i ugnen i 20 minuter.Ta ut formen och sätt den i kylen, utan att täcka över den. Låt stå tills nästa dag.

Dagen efter: Ta ut kakan ur formen och ta bort bakpappret. Lägg kakan på en tallrik, pudra den lite med florsocker och servera kall med glass eller grädde till eftermiddagskaffet eller som efterrätt. Skål!
717 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page